In gesprek met: Dick Sassenburg

In gesprek met: Dick Sassenburg

Hoe ben je bij TLS terecht gekomen?
In 1999 ben ik binnengekomen als depothouder/chauffeur van gascilinders. Voor die tijd reed ik als Benelux chauffeur, maar dat werk vond ik erg zwaar. Vroeg eruit, laat thuis en verjaardagen en uitstapjes gingen aan mijn neus voorbij. Toen werd het dus tijd voor iets nieuws en ben ik op zoek gegaan naar iets wat meer rust gaf. Er waren in die tijd zeer weinig ADR chauffeurs (chauffeur van het vervoeren gevaarlijke stoffen) en TLS zocht zo’n chauffeur.

Van gassen naar lassen
Met het bezorgen van de gascilinders, kwam ik bij veel bedrijven via de achterdeur binnen en leerde ik de mensen op de werkvloer kennen. Door de vertrouwde service die ik aan veel adressen leverde, kregen ze ook interesse in onze andere producten en zo werden onze “gas” klanten ook “las” klanten. Na dit 9,5 jaar te hebben gedaan, ontstond er ruimte voor de functie die ik nu invul als accountmanager.

Heb je na zoveel jaar nog wel uitdaging in je werk?
Jazeker! Elke dag kom je weer nieuwe vraagstukken of dingen tegen. De toekomst ziet er goed uit. Er is nog steeds groei bij zowel mijzelf als bij het gehele bedrijf. Verder heb ik leuke collega’s en loopt de organisatie goed. Dit maakt het werken hier prettig.

Hoe vul je je vrije tijd in?
Heel veel jaren heb ik allerlei functies bekleed bij een voetbalvereniging, maar daar ben ik sinds kort mee gestopt. Nu ben ik eigenlijk zoekende naar een echte hobby, maar eigenlijk is mijn werk ook mijn hobby. Ik vind het wel lekker om vaak (kort) op vakantie te gaan en ben zeker niet vies van een feestje.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik ben tevreden met wat ik doe. De verschillende mensen die je ontmoet in dit vak, maken dit werk interessant. Elke dag is weer anders en onvoorspelbaar. Daarnaast ben ik TLS en mijn collega’s dankbaar voor de vrijheid die ze mij bieden.

Verder is mijn motto: ‘pluk de dag, het kan morgen anders zijn’. Hier probeer ik ook naar te leven.

Gepubliceerd op: 18 juli | Terug