Geluiddempende wanden

Zoals u weet veroorzaken las- en slijpwerkzaamheden soms veel geluidsoverlast. Wat is misschien niet weet is dat boven een geluidsniveau van 85 db(A), de werkgever verplicht is om het geluidsniveau van de werkplaats te reduceren. TLS Totaal in LasService heeft hiervoor met de Cepro-Sonic geluiddempende wanden een perfecte oplossing.

Met het uitgebreide pakket Sonic producten bent u in staat een substantiële reductie van het algemene geluidsniveau in uw werkplaats te creëren. Door toepassing van deze geluiddempende producten ontstaat niet alleen een geluidluwte op de werkplek, maar wordt tevens een effectieve geluidsreductie verkregen voor de rest van de werkplaats.

Het is van groot belang om het geluidsniveau dat ontstaat tijdens bijvoorbeeld slijpwerkzaamheden te scheiden van de rest van de werkplaats. Het slijpen met een handslijpmachine kan geluid produceren tot boven 110 db (A). Daarom heeft Cepro geluiddempende slijpcabines om geluidsproblemen bij de bron te kunnen isoleren. Deze cabines zijn leverbaar in diverse standaard maten, maar ook een complete cabine toegespitst op uw situatie behoort tot de mogelijkheden. Deze volledig gesloten cabines isoleren de geluidsoverlast veroorzakende werkzaamheden bij de bron en zorgen voor een optimale reductie.

De Cepro Sonic geluiddempende wanden zijn door TNO volgens EN-ISO 140-3 getest. In de tabel treft u de behaalde resultaten per geluidsfrequentie (Herz) aan. (Het volledige TNO rapport kunnen op aanvraag toezenden). Las- en slijpwerkzaamheden veroorzaken met name geluidsoverlast in de range tussen 1000 en 5000 Herz. De Sonic producten reduceren in deze range zelfs tot maximaal 49, 7 decibel.

Neem contact op met TLS Totaal in LasService voor een advies op maat.