Handmatig laserlassen

Handmatig
laserlassen

Laserlassen: snel, eenvoudig, verminderde warmte-inbreng, milieubewust en kostenefficiënt.

Neem contact op!

Wat is handmatig laserlassen?

Handmatig laserlassen is een lasmethode waarbij MIG/MAG lastoevoegmateriaal gelast wordt door middel van een intense infrarood laserstraal. Deze methode is erg effectief en snel en kan gebruikt worden voor het lassen van staal, RVS en aluminium-plaatmateriaal. De las die bij handmatig laserlassen gemaakt wordt, is vergelijkbaar met een TIG las, maar door de verminderde inbreng van hitte blijft de kwaliteit van het omringende materiaal hoger. Diktes van 0,5 tot 7 mm (staal en RVS) of 6 mm (aluminium) vormen geen uitdaging voor deze methode, afhankelijk van de gekozen machine.

Voordelen van deze lasmethode:

  • Energiezuinig
  • Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen
  • Tot 65% minder verbruik van lastoevoegmaterialen
  • Geen of nauwelijks nabewerking vereist
  • Nauwelijks vervorming
  • Minder warmte-inbreng
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • 100% inschakelduur
Bekijk product!

Bescherm uzelf en uw collega’s!

Bescherm uzelf en uw collega's tegen de gevaarlijke stralingen die bij laserlassen vrijkomen! Met een mobiel zwenkarm frame en een passief laserbeschermingsgordijn ML-6 kunt u snel en eenvoudig een veilige laswerkplaats creëren. Het gordijn is gemaakt van lichtdicht materiaal en biedt bescherming tegen lasergolflengten van 200 tot 11.000 nm in het middelsterke bereik. Bovendien voldoet het gordijn aan de DIN EN 12254:2012-04 norm en is het gecertificeerd voor gebruik op laserwerkplekken. Met deze flexibele oplossing kunt u uzelf en omstanders beschermen tegen hinderlijke en gevaarlijke stralingen.

Het meerlaags beschermingsgordijn ML-6 is geschikt voor gebruik rond laserzones in de laserklassen 3B, 3R en 4.

- Flexibel gebruik voor veranderende werkplekken;
- Gordijnen van meerdere zwenkarm frames kunnen met elkaar worden verbonden d.m.v. klittenband;
- Hoge mechanische flexibiliteit;
- Hoge laserbeschermingsniveaus, getest door DIN CERTCO;
- Volledig siliconenvrij;
- Laag gewicht per oppervlakte-eenheid van ca. 1200 g/m².

Beschikbare schermen en technische specificaties:
- Laser beschermingsgordijn ML-6 / 4000 x 2000 mm (BxH)
- Laser beschermingsgordijn ML-6 / 5000 x 2000 mm (BxH)

De frames met de beschermingsgordijnen ML-6 worden compleet geleverd en zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

Frame A voor 1 x 5 m (totaal 5 m)

- Frame B voor 1 x 5 m + 1 x 4 m (totaal 9 m)
- Frame B voor 2 x 4 m (totaal 8 m)

- Frame C voor 2 x 5 m (totaal 10 m)
- Frame C voor 3 x 4 m (totaal 12 m)
- Frame C voor 1 x 5 m + 2 x 4 m (totaal 13 m)

Frame D voor 1 x 5 m (totaal 5 m)

Veiligheidsbril voor de lasser

Bent u op zoek naar de beste bescherming voor uw ogen tijdens het werken met lasersystemen? Zoek niet verder dan onze laserveiligheidsbrillen, ontwikkeld in Europa en geproduceerd onder strenge kwaliteitsnormen. Wist u dat het dragen van gecertificeerde laserveiligheidsbrillen wettelijk verplicht is wanneer er sprake is van enig risico voor gebruikers van lasersystemen? Onze brillen zijn volledig gecertificeerd volgens de Europese normen (EN 207/208), waardoor u gegarandeerd de hoogste kwaliteit en veiligheid krijgt. Bij ons is uw veiligheid onze topprioriteit, dus bescherm uzelf en kies voor onze laserveiligheidsbrillen.

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)
Filterkleur: Oranje
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)
Filterkleur: Groen
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Neem contact op!

Efficiënter productieproces

Handmatig laserlassen is een lasmethode die tot wel vier keer sneller is dan de traditionele TIG-lasmethode. Dit betekent dat u in dezelfde tijd meer werk kunt verrichten, waardoor uw productiviteit drastisch stijgt. Met deze efficiënte lasmethode kunt u als bedrijf meer projecten aannemen en opleveren, wat het een geweldige investering maakt voor de toekomst. Bespaar tijd en verhoog uw productiviteit met handmatig laserlassen!

Vooraanzicht draadaanvoer

De handlaser die wij aanbieden kenmerkt zich door zijn hoge gebruiksgemak. Het kleuren-touchscreen is overzichtelijk en de menu's zijn beschikbaar in het Nederlands. Het lasproces zelf is ook erg eenvoudig en veel simpeler dan traditioneel TIG lassen. Het is zo simpel dat zelfs mensen met weinig technische ervaring het proces kunnen leren. Binnen no-time heeft u het proces onder de knie en zult u verbaasd staan hoe snel u aan de slag kunt.

Milieubewust en kostenefficiënt

Onze machine is niet alleen zeer energiezuinig, maar ook zeer efficiënt in het gebruik van lastoevoegmaterialen. In vergelijking met conventionele MIG- en TIG-machines kan tot wel 65% worden bespaard op de kosten van toevoegmaterialen zoals roestvrij staal en aluminium. Dit betekent niet alleen een aanzienlijke kostenbesparing, maar ook minder afval en een duurzamere werkmethode. Bovendien wordt de noodzaak voor dure slijpmaterialen verminderd door de verminderde nabewerkingstijd, waardoor u nog meer kosten bespaart.

Kwaliteit van materiaal

Met handmatig laserlassen kunt u genieten van een lasnaad van hoge kwaliteit. In vergelijking met TIG-lasnaad kan het zelfs tot 4x sneller worden gelegd. Daarnaast wordt er minder warmte in het materiaal ingebracht, waardoor de kwaliteit van het omringende materiaal behouden blijft. Dit maakt handmatig laserlassen een zeer efficiënte en effectieve methode voor het creëren van hoogwaardige lasverbindingen.

Veelzijdig in het verbinden van verschillende soorten materialen

Onze handlaser is geschikt voor het lassen van verschillende soorten materialen, waaronder RVS, laag gelegeerd staal en aluminium plaatmateriaal. Bij grotere naadopeningen kan er gebruik worden gemaakt van lastoevoegmateriaal, dat wordt aangevoerd door een aparte draadaanvoerkoffer. Dit kan helpen met het opvullen van de lasnaden of het veranderen van de samenstelling van het smeltbad. Als u ervoor kiest om de handlaser zonder vulmateriaal te gebruiken, mag de opening tussen de twee delen niet meer bedragen dan 10% van de materiaaldikte en in geen geval groter zijn dan 0,2 mm. Onze handlaser biedt dus veel flexibiliteit en kan aan verschillende lasbehoeften voldoen.

Te gebruiken draaddiameters: 0.8 mm - 1.0 mm - 1.2 mm - 1.6 mm

Download de brochure!

Bekijk de brochure hier!

Demonstratie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met onze hand laserlasmachine? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en laat u overtuigen van het gemak, de snelheid en eenvoud van dit lasproces. De demonstratie vindt altijd plaats in onze demo ruimte.

Tijdens de demonstratie zullen wij u voorzien van belangrijke veiligheidsinformatie en zullen we het gebruik van de machine demonstreren. U kunt zelf kennis maken met de laserlasmachine en deze uiteraard zelf uitproberen onder begeleiding van een van onze specialisten.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Indien u overtuigd bent van deze geweldige machine en overgaat tot aanschaf, zullen onze specialisten de laserlasmachine bij u komen plaatsen en installeren. De medewerkers van uw bedrijf zullen worden geïnstrueerd. Tevens zal de machine worden afgesteld op uw werkzaamheden, zodat de materialen en producten juist geproduceerd kunnen worden.

Heel belangrijk is dat er ook een voorlichting zal worden verzorgd waarbij de veiligheidsmaatregelen besproken worden. Het is voor de veiligheid van de gebruiker en de medewerkers essentieel om met de juiste veiligheidsartikelen te werken. U ontvangt vervolgens een document, waarin u verklaart verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij dit lasproces van toepassing zijn.

Aftersales en nazorg

Nadat de demonstratie en installatie heeft plaats gevonden, kunt u aan de slag met de laserlasser. Maar….mocht er nou toch wat zijn?

TLS Totaal in LasService zal altijd voor u klaar staan bij vragen en/of problemen. Onze lasspecialisten zullen u ondersteunen en alle mogelijke vragen beantwoorden.