Handmatig laserlassen

Weldkar Handmatig Laserlasmachine

Wat is handmatig laserlassen?

Door de combinatie van een zeer geconcentreerde laserstraal en MIG/MAG lastoevoegmateriaal (automatisch aangevoerd door een aparte draadaanvoer koffer), kunnen zowel staal, RVS als aluminium-plaatmateriaal eenvoudig en zeer snel gelast worden.

De verbinding tussen de materialen is qua sterkte gelijk aan TIG, maar doordat er minder warmte wordt ingebracht, blijft het materiaal sterker. Afhankelijk van de gekozen machine, zijn diktes van 0,5 tot 7 mm (staal en RVS) of 6 mm (aluminium) geen enkel probleem.

Daarnaast is er niet of nauwelijks nabewerking nodig, dit scheelt veel tijd en geld (geen dure slijpmaterialen meer). Deze lasmethode kan worden ingezet op zowel korte series als grotere constructiewerken (100% inschakelduur).

Voordelen van deze lasmethode

  • Energiezuinig
  • Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen
  • Tot 65% minder verbruik van lastoevoegmaterialen
  • Geen of nauwelijks nabewerking vereist
  • Nauwelijks vervorming
  • Minder warmte-inbreng
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • 100% inschakelduur
Bekijk product!
Weldkar Handmatig Laserlasmachine Knoppen Weldkar Handmatig Laserlasmachine Toevoerunit Weldkar Handmatig Laserlasmachine Laspistool Weldkar Handmatig Laserlasmachine Bedieningspaneel

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Versnellen productieproces

Handmatig laserlassen is tot vier keer sneller dan de traditionele lasmethodes (TIG). U kunt binnen dezelfde tijd veel meer werk verrichten dan voorheen. Hierdoor kunt u meer projecten aannemen en kunt u projecten ook sneller opleveren, dit levert u dus méér geld op.

Weldkar Handmatig Laserlasmachine
Weldkar Handmatig Laserlasmachine Toevoegmateriaal

Eenvoud

Het gebruiksgemak is hoog van deze hand laserlasser. De bediening van het menu op het kleuren-touchscreen is in het Nederlands en zeer overzichtelijk. Ook het lasproces zelf kenmerkt zich door eenvoud.

Het is vele malen eenvoudiger dan TIG lassen, iedereen met een klein beetje gevoel voor techniek kan het. U zult verbaasd staan hoe snel u het proces onder de knie heeft. Binnen 1 uur maakt u zich het proces eigen.

Duurzaamheid en kosten besparen

Naast het feit dat de machine energiezuinig is vergeleken met conventionele MIG-en TIG machines, is ook het verbruik van het toevoegmateriaal vele malen minder. U kunt tot wel 65% besparen op uw (dure) toevoegmateriaal zoals roestvaststaal en aluminium. Omdat er niet of nauwelijks nabewerking nodig is, spaart u ook (dure) slijp-schuurmiddelen uit.

Kwaliteit van materiaal

De kwaliteit van de lasnaad is zeer hoog en minimaal gelijk aan het TIG lasproces en dat met een maximaal 4 x hogere snelheid. Bijkomend voordeel is ook dat het materiaal sterker blijft, omdat er minder warmte wordt ingebracht.

Download de brochure!

Weldkar Handmatig Laserlasmachine demonstratie

Demonstratie

Benieuwd naar de mogelijkheden met onze hand laserlasmachine? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en laat u overtuigen van het gemak, de snelheid en eenvoud van dit lasproces. De demonstratie vindt altijd plaats in onze demo ruimte.

Tijdens de demonstratie zullen wij u voorzien van belangrijke veiligheidsinformatie en zullen we het gebruik van de machine demonstreren. U kunt zelf kennis maken met de laserlasmachine en deze uiteraard zelf uitproberen onder begeleiding van een van onze specialisten.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Indien u overtuigd bent van deze geweldige machine en overgaat tot aanschaf, zullen onze specialisten de laserlasmachine bij u komen plaatsen en installeren. De medewerkers van uw bedrijf zullen worden geïnstrueerd. Tevens zal de machine worden afgesteld op uw werkzaamheden, zodat de materialen en producten juist geproduceerd kunnen worden.

Heel belangrijk is dat er ook een voorlichting zal worden verzorgd waarbij de veiligheidsmaatregelen besproken worden. Het is voor de veiligheid van de gebruiker en de medewerkers essentieel om met de juiste veiligheidsartikelen te werken. U ontvangt vervolgens een document, waarin u verklaard verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij dit lasproces van toepassing zijn.

Weldkar Handmatig Laserlasmachine Training en Installatie
Weldkar Handmatig Laserlasmachine After Sales en Nazorg

Aftersales en nazorg

Nadat de demonstratie en installatie heeft plaats gevonden, kunt u aan de slag met de laserlasser. Maar….mocht er nou toch wat zijn?

TLS Totaal in LasService zal altijd voor u klaar staan bij vragen en/of problemen. Onze lasspecialisten zullen u ondersteunen en alle mogelijke vragen beantwoorden.

[Dé complete totaalaanbieder]

Dé complete totaalaanbieder